Oświadczenie Zarządu Stowarzyszenia ATTAC Polska w sprawie Stowarzyszenia Młoda Socjaldemokracja
[2009-03-10]

Stowarzyszenie ATTAC Polska solidaryzuje się z działaczami Stowarzyszenia Młoda Socjaldemokracja, którzy sprzeciwili się się polityce Socjaldemokracji Polskiej i jej planom współpracy z partiami, popierającymi gospodarczy neoliberalizm. W liście otwartym, skierowanym do SDPL, członkinie i członkowie SMS-u zwrócili uwagę na sprzeczność koncepcji ,,Porozumienia dla Przyszłości” Dariusza Rosatiego z lewicowymi ideami, które drogie są sercom tego ruchu młodzieżowego.

Działacze SMS odmówili też udziału w kampanii wyborczej do Parlamentu Europejskiego u boku Partii Demokratycznej i Stronnictwa Demokratycznego. Postawa młodych socjaldemokratów dowodzi ich uczciwości, prawdziwej wiary w lewicowe idee i napawa nadzieją na zbudowanie w Polsce autentycznej lewicy.

Stowarzyszenie Attac, które od lat walczy z negatywnymi zjawiskami gospodarki neoliberalnej, wyraża uznanie dla postawy młodych socjaldemokratów oraz obiecuje wsparcie w ich dalszych działaniach.

ATTAC Polska

10.03.2009