Europejski ATTAC zbiera się w Paryżu
[2009-09-15]

W dniach 18-20 września, na terenie Uniwersytetu Nanterre, Paryż 10, odbędzie się kolejne międzynarodowe spotkanie ATTAC.

Swój udział w tym wydarzeniu potwierdziło około 200 uczestników z 17 państw, m.in. Islandii, Szwecji, Finlandii, Norwegii, Polski, Irlandii, Belgii, Luksemburga, Austrii, Szwajcarii, Włoch, Francji, Hiszpanii oraz Maroka.

Delegacja ATTAC Polska, której część już w środę wyjeżdża do stolicy Francji, liczy 10 osób. Uczestnicy z Polski wezmą udział wraz z innymi grupami w serii seminariów, m.in. na temat funkcjonowania neoliberalizmu w Europie Wschodniej.

Portal ATTAC postara się relacjonować codzienne wydarzenia z Nanterre.

The Attac european network meet at Nanterre this week-end

More than 200 activists from 17 european countries are invited by Attac France to meet at Paris10-Nanterre University this week-end; it is the second meeting after the Attac European Summer University in august 2008, which was a great success.

They come from Iceland, Sweden, Finland, Norway, Poland, Hungaria, Germany, Nederland, Ireland, Belgium, Luxemburg, Austria, Switzerland, Italy, France, Spain and even Morocco. During this week-end these "attacies" will have meetings and workshops to think their common campaigns and action plans on the next international dates, particularly the september 24th-25th G20, end november WTO ministerial meeting and Copenhagen UNO conference on Climate change in december.

With the help of Nanterre town council, 16 workshops and plenaries conferences will be held on such various subjects as global crisis, free trade, climate change, EU agricultural politics, water as a world common good, "gender and globalisation" problems, UE institutions, Lisbon treaty and Irish No, labour and employment in Europe, public services privatisation (mail , health, rail ...), threatenings on higher education and research ...

Facing the global crisis that needs the apparition of new answers and coordinated fights in Europe and all over the world, these 3 days of work - and of enjoyment - show that Attac want to reinforce strategies and tools that will allow to enlarge its analysis and proposals.

Visit our website www.attac.org/en/eam