Internetowy serwis górniczej gazety „Hajer Fakty”
[2009-11-10]

Działa już internetowy serwis bezpłatnej górniczej gazety „Hajer Fakty”- www.hajerfakty.pl, wydawanej przez Radę Krajową ZZG w Polsce. Oprócz artykułów z pisma, na portalu można znaleźć aktualne depesze informacyjne nie tylko z branży górniczej i związkowej, ale i z bieżących wydarzeń społeczno – politycznych.

Strona internetowa posiada również stałą rubrykę „Po Twojej stronie”, prezentującą konkretne przykłady obrony pracownika przez związki zawodowe. W serwisie umieszczane są także ciekawe fragmenty artykułów z innych portali. Internetowa strona „Hajer Faktów” oprócz fotoreportaży wkrótce będzie zawierać także filmy video. Już dziś chętnych zapraszamy do udziału w sondzie nt. bezpieczeństwa pracy na kopalniach.

Czytaj: www.hajerfakty.pl

„Hajer Fakty” to bezpłatna gazeta górnicza. Tworzą ją dziennikarze i związkowcy. Podejmuje tematykę górniczą, związkową i społeczną. Kolportowana jest przede wszystkim na kopalniach. Nakład 40 tys. egzemplarzy.

za: www.zzg.org.pl

---

Przypomnijmy, iż Związek Zawodowy Górników w Polsce aktywnie działa w Polskim Forum Społecznym, biorąc udział w kolejnych spotkaniach i debatach Forum, m.in.: tutaj i tutaj