Spotkanie Polskiego Forum Społecznego w Warszawie
[2010-06-28]

W piątek, 25 czerwca, w Warszawie, odbyło się kolejne spotkanie przygotowawcze Polskiego Forum Społecznego.

Zebrani podsumowali ostatnie działania oraz omówili kwestie techniczne związane z tworzeniem Forum. Przedyskutowano m.in. sprawy miejsca, w którym odbędzie się ta impreza, problemy organizacyjne (dojazdy, noclegi, wyżywienie, reklama itp.) i wiele innych ważnych przy tak dużych przedsięwzięciach tematów.

Ustalono, że Forum odbędzie się w dniach 22 - 24 października 2010 w Warszawie. W tym czasie odbędą się w ramach Forum seminaria i debaty, wydarzenia wspomagające, czyli imprezy kulturalne, wystawy i pokazy filmowe oraz happening, wiec lub manifestacja uczestników. Wszystkie te elementy są płynne - forum jest miejscem otwartym i w razie potrzeby uczestnicy będą modyfikować plan działania.

Obecnie trwa ustalanie bloków tematycznych forum - zebrani zadecydowali, iż do końca lipca można jeszcze nadsyłać zgłoszenia tematów oraz prelegentów do poszczególnych tematów. Od 1 sierpnia rozpocznie działania ścisła grupa techniczna, która po podsumowaniu bloku tematycznego, zajmie się wszelkimi sprawami organizacyjnymi.

Wkrótce podamy całą listę aktualnych tematów, jednocześnie prosimy o nadsyłanie swoich propozycji na adres: polskieforumspoleczne@googlegroups.com