Zatrzymaj ratyfikację Traktatu z Lizbony! Pozwól usłyszeć Twoją opinię w Irlandii!
[2008-06-08]

13 grudnia 2007 roku głowy państw i rządy krajów UE podpisały "Traktat Lizboński", który ma wejść w życie 1 stycznia 2009 roku. Traktat ten konstytuuje zasady działania Unii Europejskiej i, tak samo jak Konstytucja Europejska odrzucona przez Francuzów i Holendrów w 2005 roku, ustanawia nowe państwo o nazwie Unia Europejska. Potrzeby i opinie obywateli państw europejskich nie są brane pod uwagę. Zamiast uszanować wolę mieszkańców Europy, Traktat ten umacnia wizję niedemokratycznej Europy niezgodną z oczekiwaniami jej mieszkańców.

Aby przeprowadzić ten coup d'état, wszystkie żądania przeprowadzenia referendów w krajach członkowskich Unii zostały zignorowane, a rządy oszukują swoich obywateli co do zawartości Traktatu.

Prosimy Irlandczyków o głosowanie przeciw Traktatowi z Lizbony!

Pokładamy nadzieję, że Irlandczycy i inni mieszkańcy Europy przyłączą się do naszej inicjatywy.

Mówimy TAK Europie, ale pragniemy nowego początku. Chcemy pokojowej i demokratycznej Europy, ale mówimy NIE dla Europy ograniczającej wolność i demokrację.

Dążymy do Unii Europejskiej jej mieszkańców, stworzonej wolą jej mieszkańców i dla jej mieszkańców. Może to stać się możliwym jedynie wtedy, gdy wszyscy obywatele państw członkowskich Unii będą mieli prawo decydować o tym czy chcą wprowadzenia Traktatu Lizbońskiego jako przyszłej podstawy działania Unii Europejskiej. My mówimy NIE i zwracamy się z prośbą:

Proszę, podpisz petycję!

www.irish-friends-vote-no-for-me.org